Een frankeermachine kopen of huren : dit moet je onthouden

woensdag, jul. 27ste 2022
ix-5 series

Een frankeermachine biedt tal van voordelen. Wil je snel en doeltreffend facturen of andere documenten versturen? Dan is dit toestel de ideale oplossing. Twijfel je nog tussen een frankeermachine huren of kopen? Wij maken je wegwijs, zodat je een doordachte keuze maakt.   

 

Een frankeermachine kopen

Een frankeermachine kopen gaat over een uitgave die bovenop alle andere investeringen komt. Daarnaast heb je bij de aankoop van een frankeermachine ook een onderhoudscontract nodig.

Bovendien weet je niet of deze frankeermachine binnen enkele jaren nog steeds aan uw behoeftes zal voldoen.

 

Een frankeermachine huren

Bij de aankoop van een frankeermachine krijg je te maken met een directe en belangrijke investering. Een frankeermachine huren is een heel ander verhaal. Het is een flexibele oplossing waarbij je geld bespaart. De machine kan te allen tijde vervangen worden in functie van de bedrijfsnoden. Bij de huur of leasing van een frankeermachine betaal je een vast maandelijks bedrag. Zo word je zeker niet met onaangename verrassingen geconfronteerd. Leasingoplossingen zijn nu eenmaal dikwijls het voordeligst voor bedrijven.

 

De voordelen van een leasingcontract

Wil je een frankeermachine huren? Dan kies je voor een financiering op maat en hoef je je geen zorgen te maken over bijkomende kosten. Het maandelijkse bedrag wordt vooraf bepaald. Je weet dus te allen tijde waar je aan toe bent. Bovendien zijn technische assistentie en regelmatige onderhoudsbeurten inbegrepen in een leasingcontract. Dankzij een leasingcontract heb je dus geen zware investeringskosten en blijft je kapitaal beschikbaar voor andere investeringen.

Extra troef: je loopt geen enkel economisch risico bij de waardevermindering van de frankeermachine.

 

Optimale kwaliteit

Zodra de leasingperiode is afgelopen, wordt de frankeermachine vervangen door een recenter model. Zo blijft de kwaliteit van de postfrankering gegarandeerd. De keuze van een toestel wordt altijd afgestemd op het volume van de documenten die je wil versturen.

Bij Quadient vind je een oplossing op maat van je behoeften. Je huurt je frankeermachine tegen een voordelig tarief, bent vrij om te veranderen en kunt altijd rekenen op onze expertise. Bovendien maak je altijd gebruik van de nieuwste technologieën.