reclamefolders verzamelen en verspreiden

Een alternatief voor folders handmatig verzamelen en bezorgen?

08/24/2017

Vóórdat bezorgers aan hun ronde beginnen, moeten ze eerst de reclamefolders verzamelen. En dat is best arbeidsintensief. Er is een alternatief – de volautomatische Duplo Esper – dat het proces een stuk efficiënter maakt.

Reclamefolders bundelen en bezorgen, twee aparte activiteiten

Veel bedrijven doen voor de verdeling van reclamefolders een beroep op jonge arbeidskrachten. Zij bezorgen de folders niet alleen, vaak verzamelen ze de verschillende documenten ook en vouwen of steken die bij elkaar. Om verschillende redenen wordt dit de laatste tijd echter steeds moeilijker. Om te beginnen vinden bezorgers het vaak niet prettig om reclamefolders manueel ‘te vouwen’; de meeste bezorgers bezorgen liever direct huis-aan-huis kant-en-klare reclamefolders. Verspreidingsbedrijven moeten dan ook recruiters aannemen die fulltime nieuwe werkkrachten zoeken die willen verzamelen en bezorgen.

Daarnaast is het handmatig verzamelen van de documenten niet erg efficiënt. Er sluipen weleens fouten in het proces.

Daarnaast is het handmatig verzamelen van de documenten niet erg efficiënt. Er sluipen weleens fouten in het proces. Bovendien is het erg arbeidsintensief en dus duur. Wanneer bezorgers een prestatievergoeding krijgen, valt de kostprijs nog mee, al moet je je wel altijd houden aan het minimumjeugdloon of minimumloon. Door nieuwe wetgeving geldt vanaf 1 juli 2017 voor alle werknemers vanaf 22 jaar het minimumloon. Tot 1 juli was dat verplicht vanaf 23 jaar. Voor jongere werknemers geldt het minimumjeugdloon.

Verzamelsystemen voor flyers en folders bezorgen

Omdat bedrijven met deze moeilijkheden kampen, gaan ze volop op zoek naar alternatieve oplossingen die niet alleen efficiënter zijn, maar uiteindelijk ook talloze nieuwe mogelijkheden bieden.

De oplossing spreekt voor zich: automatiseer het verzamelen van het reclamedrukwerk. Zo kunnen de bezorgers zich focussen op hun kerntaak, de reclamefolders huis-aan-huis bezorgen, en kun je het verzamelen aanzienlijk sneller en goedkoper maken.

Ultra-flexibel werken met Duplo Esper

De verzamelmachines van Duplo Esper zijn speciaal ontwikkeld voor uitdagingen als deze. Bedrijven kunnen hiermee verschillende documenten in sneltempo verzamelen, zodat bezorgers de folders alleen nog moeten bezorgen. Wat de Duplo Esper-machines onderscheidt van andere toestellen, en in het bijzonder van grote industriële verzamelmachines, is hun ongelofelijke flexibiliteit. Enkele voorbeelden:

  • De verzamelmachine kan een enorme verscheidenheid aan documenten verwerken, van ultradun papier tot heel omvangrijke brochures, en van kleine formaten (ca. 10 x 15 cm) tot heel grote (bv. A3). De machine heeft een maximale snelheid van 9.000 sets per uur.
  • Verschillende grote bedrijven gebruiken meerdere Duplo Espers om van een bepaalde folder varianten te maken, bijvoorbeeld één voor elke regio of provincie. Nationaal drukwerk moet namelijk toch vaak ter plaatse worden samengevoegd met regionale reclame, en dan is een decentrale werking met kleinere, flexibele machines een grote meerwaarde. Het Franse postbedrijf werkt bijvoorbeeld met 150 van dit soort machines in het hele land.
  • Duplo Espers zijn compact en verplaatsbaar, zo kun je snel inspelen op veranderende marktvraag of tijdelijke pieken. Het Noorse Norpost verplaatst bijvoorbeeld regelmatig verzamelmachines van het ene naar het andere verdeelcentrum.
  • Duplo Esper is modulair. Je kunt als midden- of kleinbedrijf beginnen met een DM-230V en geleidelijk doorgroeien naar een minicollator of DMCS.

Wist je trouwens dat de verzamelmachines nagenoeg niet verslijten? Ze vergen amper onderhoud en gaan lang mee, zelfs met uitermate hoge oplages.

Slimme software

Met een Duplo Esper-verzamelmachine kun je je productie tot in de puntjes programmeren. In de bijbehorende software stel je per bestemming of regio het aantal sets en de precieze samenstelling van de sets in. Zo kun je makkelijk tientallen en honderden varianten van dezelfde reclamebundel produceren, telkens aangepast aan de stad, buurt of zelfs de straat. Dat kon vroeger ook al, maar dan moest je telkens de machine opnieuw programmeren. Met de Duplo Esper is dat niet langer nodig en is de omwisseltijd dus veel korter.

Meer weten?

Neopost specialiseert zich in efficiënte toepassingen die postbedrijven helpen om te gaan met de grote uitdagingen van vandaag. We helpen je graag op weg in de keuze van je apparatuur. Wil je meer weten over de Duplo Esper-machines? Neem contact op met onze experts.

 

Add new comment