vouwmachine

Automatisch brieven vouwen: is een vouwmachine de investering waard?

11/02/2016

Een vouwmachine die alle uitgaande brieven automatisch vouwt en in enveloppen doet: een overbodige luxe of onmisbaar voor bedrijven met een groot postvolume? Lees hier wanneer een vouwmachine de productiviteit in de postkamer ten goede komt.

Handmatig brieven vouwen en enveloppen vullen

Brieven vouwen is saai werk dat niemand graag doet, maar het moet natuurlijk wél gebeuren. Wanneer je deze taak handmatig laat doen, kun je erop rekenen dat je één verveelde medewerker hebt en dat één envelop met inhoud enkele tientallen seconden kost. Hoe meer vellen papier er in de enveloppe moeten, hoe langer het werkje duurt. Af en toe is dat prima, maar niet haalbaar als je maandelijks duizenden brieven verstuurt.

Automatisch brieven vouwen

Is het tijd om de omslag te maken naar automatisch vouwen? Misschien wel. Een goeie secretaris, copywriter of accountant vervang je niet zomaar, maar brieven vouwen is een vervelende klus die je wél makkelijk aan een machine kunt toevertrouwen. Een vouw-, vul- en sluitmachine doet precies wat je verwacht: hij vouwt de vellen papier naar wens en vult en plakt de enveloppen automatisch dicht.

Het resultaat: nauwkeurig gevouwen brieven, netjes afgesloten enveloppen en een ongelooflijke tijdswinst, want een vouwmachine klaart de klus minstens tien keer sneller dan zelfs de meest ervaren medewerker. Die medewerker kan nu zijn of haar tijd besteden aan meer zinvolle taken. Win-win.

Couverteermachine voor kleine tot zeer grote volumes

Neopost biedt verschillende couverteermachines aan. Voor het midden- en kleinbedrijf zijn er compacte vouwmachines, voor grotere bedrijven met grote oplages zijn er machines die makkelijk grotere volumes aankunnen.

Meer weten over het rendement van een vouwmachine? Neem contact met ons op voor advies op maat.

Add new comment