besparen op portokosten

Hoe besparen op portokosten?

07/22/2016

Portokosten kunnen aanzienlijk oplopen voor bedrijven die bijvoorbeeld regelmatig direct mailings of andere documenten versturen. In sommige gevallen geniet je echter van voordelige posttarieven of zijn er andere kostenbesparende oplossingen. Wij maken je wegwijs.

12 procent korting op frankeertarief

Het basistarief voor brieven binnen Nederland bedraagt 73 eurocent. Bedrijven die een frankeermachine gebruiken, genieten een korting van twaalf procent op het frankeertarief. Het basistarief voor frankeermachines bedraagt dus 65 eurocent.

Meerdere documenten in dezelfde envelop

Heb je facturen die voor dezelfde geadresseerde zijn bestemd? Dan kun je besparen op portokosten door ze in dezelfde envelop te steken. Zo vermijd je dubbele zendingen, hoef je geen twee (of meer) enveloppen te frankeren en werk je efficiënter.

Tip: wil je besparen op portokosten? Maak dan gebruik van OMS-500, een performante softwaretool waarmee je verzendingen groepeert, print, sorteert en samenvoegt.  

Analyse van je portokosten

Wil je besparen op portokosten? Een voortdurende analyse van je portokosten laat toe om te begrijpen waar en wanneer je het meeste uitgeeft. Zo'n analyse helpt je om interne processen in te voeren die je zendingen samenvoegen en, dankzij de hierboven beschreven technieken, heel wat kosten te besparen.

Om je zendingen te plannen en het budget onder controle te houden, kun je gebruikmaken van de Mail Accounting Software. Dat systeem laat toe om de gegevens van meerdere frankeermachines op één enkel dashboard in real time te monitoren.

 

Add new comment