post sorteren

Inkomende post sorteren: zo ga je te werk

11/02/2016

Is jouw onderneming actief in de logistiek? Of werk je in een groot bedrijf waar dagelijks honderden of duizenden brieven binnenkomen en uitgaan? Dan is een efficiënte postsortering onmisbaar.

Post sorteren bij binnenkomst

Wie inkomende post zo efficiënt mogelijk wil verdelen, doet dat vanuit een centraal punt. Laat alle inkomende post op één plek aankomen. In een groot bedrijf denk je dan al snel aan een aparte postkamer. In kleine bedrijven is de centrale receptie de meest vanzelfsprekende plek. Zorg er dan wel voor dat de receptionisten voldoende tijd en ruimte hebben om de post tijdelijk op te slaan, te sorteren en te verdelen.

Om de post zo efficiënt mogelijk te verdelen, moet je de brieven en pakketten sorteren op eindbestemming. Bundel bijvoorbeeld eerst alle post per geadresseerde en verzamel vervolgens alle bundeltjes voor dezelfde afdeling in eenzelfde vakje. In bedrijven met meerdere gebouwen of verdiepingen kan het handig zijn om te werken met meerdere postkarren.

Maak het jezelf of je medewerkers makkelijk en gebruik labels met kleurcodes. Hanteer bovendien vaste tijdstippen voor de postbezorging, zodat niemand onnodig op pakjes of brieven hoeft te wachten.

Post intern traceren

Hoe groter de onderneming, hoe complexer de postbezorging. Om zicht te hebben op de status van elk pakket en elk poststuk – van de binnenkomst in het bedrijf tot de aflevering bij de verantwoordelijke – is interne tracering het ideale hulpmiddel. Met het Track Inside-systeem van Neopost kun je poststukken handig mobiel scannen. De postverdeling optimaliseren ligt zo binnen handbereik; verloren poststukken behoren binnen de kortste tijd tot het verleden.

De Copenhagen Business School in Denemarken implementeerde onlangs onze Track Inside-software en is erg tevreden over de resultaten. Volgens verantwoordelijke Lars Bergø levert de interne tracking een grote tijdswinst op. Ook zijn er binnen de universiteit, waar dagelijks wel 200 poststukken worden ontvangen, geen twijfels of verwarring meer over de status van pakketten.

Ook in België zorgt Track Inside voor een vlotte poststroom. Lees ook de testimonial van de VRT, waar Track Inside voor een grote kwaliteitsverbetering heeft gezorgd.

Oplossingen op maat voor postdienstverleners

Meer weten over de oplossingen van Neopost voor professionals in de postverwerking? Bekijk onze postverwerkingssystemen of neem contact op voor meer informatie.