pakketten traceren

Inkomende pakketten traceren: wat levert het op?

08/24/2016

Makkelijk inkomende pakketten en poststukken identificeren en traceren: daar hebben alle bedrijven – zowel mkb-ondernemingen als multinationals – baat bij. Met een traceringssysteem wordt het volledige postproces snel en slim georganiseerd en komen alle pakketten bij de juiste mensen terecht. Een goed traceringssysteem is ook een fijne service voor jouw medewerkers: wanneer zij thuis online shoppen, kunnen zij zorgeloos hun pakketje op het werk laten bezorgen.

Waarom inkomende pakketten traceren?

Stel dat jouw organisatie alle ontvangen pakketten en poststukken lukraak in een opbergruimte bewaart. Op den duur raak je dan het overzicht kwijt en is het moeilijk pakketten terug te vinden. Ook kost het veel tijd en geld. Want zo’n postkamer vraagt om een medewerker die alles in goede banen leidt. Zeker wanneer je een Excel-lijst gebruikt om inkomende post te registeren, kost dat veel handelingen en is de kans op fouten groot.

Het kan anders en beter. Met een traceringssysteem kun je makkelijk pakketten volgen, van de ontvangst van een pakket tot de afhaling ervan door een van je medewerkers. Daardoor heb je altijd zicht op de status van het pakket. Zo verloopt het traceringsproces:

  • ontvangst van het pakket
  • identificatie via een barcode
  • scanning via een barcode
  • ontvanger wordt geïnformeerd
  • pakket wordt afgehaald
  • bewijs van levering

Voordelen van een traceringssysteem

Inkomende pakketten traceren biedt veel voordelen. Poststukken en pakketten worden efficiënt beheerd en komen gegarandeerd bij de juiste personen terecht. Zo creëer je een waterdicht systeem en boek je een aanzienlijke tijdswinst. Bovendien heb je een traceerdatabase waarin je op elk moment de status van elk pakket kunt terugvinden.

Service voor je medewerkers

Als medewerkers thuis producten online bestellen, laten ze die graag op werk leveren. Zo hoeven ze thuis niet te wachten op de postbode of na het werk naar het postkantoor racen. Als werkgever is het slim ook deze pakketten op te nemen in een traceringssysteem. Je minimaliseert dan de kans op fouten, behoudt het overzicht en het is een blijk van goed werkgeverschap. Een traceringssysteem geeft een fijn gevoel aan de medewerker; hij krijgt netjes een melding wanneer zijn pakket is aangekomen.  

Add new comment