Wat is een frankeermachine?

Met een frankeermachine van Neopost frankeert u tegen een lager tarief dan met postzegels dankzij het speciale frankeertarief voor frankeermachines. Zo kunt u tot wel 11% besparen op al uw verzendingen! Vermijd over- en onderfrankering van uw post: met een frankeermachine frankeert u altijd aan het juiste tarief. Alle frankeertoestellen zijn uitgerust met een handige weegschaal of weegplatform waardoor u elk poststuk (brieven, aangetekende brieven en zelfs pakjes) van het juiste frankeerbedrag voorziet. U vermijdt lange wachtrijen in het postkantoor en valt nooit zonder postzegels. Bovendien hebt u voortaan geen verschillende soorten postzegels meer nodig voor het verzenden van uw omvangrijke documenten.

Wat zijn de voordelen van een frankeermachine?

Of u nu een groot of een klein bedrijf heeft, de postverwerking is een tijdconsumerende bezigheid. De tijd die u hieraan kwijt bent besteedt u ongetwijfeld liever aan andere zaken. Vooral de uitgaande post kan een groot beslag leggen op de werktijd van u of uw werknemers. Een frankeermachine kan hierbij een uitkomst bieden. Maar wat zijn nu eigenlijk exact de voordelen van een frankeermachine?

 • Kostenbesparing dankzij het frankeren tegen een lager tarief: met een frankeermachine kunt u kiezen tussen prior en non-prior
  Met een frankeermachine heeft u een gunstiger tarief dan dat u bij het postkantoor zou hebben. Alle kosten in beschouwing nemend heeft u al voordeel van een frankeermachine vanaf 6 uitgaande poststukken per dag. Verstuurt u aanzienlijk meer poststukken? Dan loopt het voordeel ook een stuk sneller op.
   
 • Tijdsbesparing: Tijdwinst en geen lange wachtrijen in het postkantoor
  U hoeft voor de frankering van uw post geen zegels meer te plakken. Een frankeermachine kan uw post een stuk sneller verwerken dan dat u of één van uw werknemers dat handmatig zou kunnen. Vooral bij grotere hoeveelheden uitgaande poststukken kan u dit een flinke tijdsbesparing opleveren. U bent niet afhankelijk van het postkantoor voor de frankering van uw post. Eenmaal in het postsorteercentrum wordt uw post dan ook sneller verwerkt.
   
 • Werkbesparing dankzij een snelle frankering van uw poststukken
  Een ander voordeel van een frankeermachine is dat er extra functies op het apparaat zitten. Zo hebben bepaalde frankeermachines een dynamische weegschaal die aan de hand van het gewicht en afmeting automatisch uw enveloppen frankeert, zo hoeft u dus uw enveloppen niet langer te sorteren op maat en gewicht. Ook zijn er zelfs frankeermachines die enveloppen kunnen sluiten. Dit werk hoeft u of één van uw medewerkers dan niet meer zelf te doen. Soms kan dit op jaarbasis vele uren werk schelen. En een werkbesparing is tevens een tijds- en kostenbesparing.
   
 • Nauwkeurigheid: geen tekort of teveel aan frankering
  Ondergefrankeerde enveloppen zijn een vervelende zaak voor uw ontvanger, zij moeten immers bijbetalen. Overgefrankeerde enveloppen daarentegen doen uw kosten onnodige oplopen. Dankzij de geintegreerde weegschaal van een frankeermachine worden uw enveloppen steeds tot de eurocent correct gefrankeerd.
   
 • Uitstraling: Uw uitgaande post heeft een professionele look
  Met het gebruiken van een frankeermachine voegt u tevens een professionele uitstraling aan uw post en aan uw bedrijf toe. U hoeft uw poststukken niet zelf te voorzien van postzegels, die toch wel vaak scheef worden opgeplakt, maar frankeert u uw post met een stempel via uw eigen machine – netjes en professioneel. Daarnaast bieden sommige frankeermachines de mogelijkheid om een extra tekst of uw bedrijfslogo af te laten drukken op een poststuk. Dat draagt nog eens extra bij tot de uitstraling van uw post.
   
 • Onze frankeermachines zijn compact en gebruiksvriendelijk

 

Een frankeertoestel is geschikt voor zowel lage als grotere volumes. Al onze frankeermachines zijn uitgerust met de DPM-technologie, de nieuwste blauwe frankeerstempel met de kenmerkende tweedimensionale datamatrix.

De onlineservices van de nieuwe frankeermachines

De frankeertoestellen van Neopost beschikken over een LAN-verbinding en onlineservices. De frankeermachine kan op elk type lokaal netwerk aangesloten worden. Zo profiteert u optimaal van alle onlinemogelijkheden: het frankeerkrediet opladen, updates downloaden, posttarieven downloaden, publiciteitsstempels downloaden, automatische e-mailalerts ontvangen bij laag inktniveau, online diagnoses stellen, etc. En onze helpdesk kan u makkelijk vanop afstand assisteren. Voortaan hebt u dus de keuze: u verbindt uw frankeermachine via een LAN-poort of via een traditionele analoge telefoonlijn.