June 29th, 2011

Neopost ontvangt World Mail award in de categorie "Techniek"

neopost

Neopost heeft de World Mail 2011 prijs voor technologie in ontvangst mogen nemen tijdens een speciaal event in het Conrad hotel in Brussel. Neopost kreeg de prijs voor de innovatieve oplossing EC-500, die postbakken controleert en valideert in sorteercentra. Aanvankelijk ontwikkelde Neopost de machine voor het Franse La Poste, die op zoek was naar een oplossing om de inhoud van inkomende postbakken beter te controleren.

La Poste wilde een rendabele oplossing die het mogelijk maakte om de inhoud van de postbakken te vergelijken met de bijhorende documenten, om zich op die manier te verzekeren van een correcte betaling. Postbakken met nagenoeg dezelfde identieke poststukken kunnen makkelijk gecontroleerd worden op basis van een staal en het gewicht. Dezelfde methode kan niet toegepast worden op postbakken met niet-identieke inhoud. De EC-500 biedt een pasklaar antwoord op alle nauwkeurigheidsvereisten zonder de enveloppen uit de bakken te halen. Om het aantal enveloppen in elke bak te tellen, maakt deze oplossing gebruik van lasertechnologie. Terwijl courant gebruikte standaard oplossingen de barcodes op elke bak lezen en het totale gewicht bepalen via een weegschaal, maakt de EC-500 gebruik van een unieke technologie. De postbakken bewegen heen en weer onder een "laseroog", om op die manier een correct eindresultaat te bekomen.

Denis Thiery, CEO van Neopost is tevreden: "Neopost is trots op deze prijs. In de afgelopen jaren is Neopost een strategische partner geworden van postbedrijven over de ganse wereld. Nu plukken we de vruchten van die inspanningen. Vandaag is Neopost een leider in praktische en innovatieve oplossingen die postdiensten helpen om hun postoperaties beter te controleren en op te volgen.” EC-500 is een oplossing ontwikkeld door Valipost, een filiaal van Neopost gebaseerd in het Franse Lille.