Wie is Danny Mekic?

Danny Mekic adviseert directies en politici op het gebied van technologische ontwikkelingen en het innoveren van organisaties. Danny werkt voor 40 van de 100 grootste organisaties in Nederland, waaronder banken, ziekenhuizen, overheden, verzekeraars en non-profits, en geldt als een van de belangrijkste opiniemakers op het gebied van technologie en innovatie. Tevens publiceert hij regelmatig in nationale en internationale kranten, waaronder NRC Handelsblad en The Financial Times.

Biografie

Op twaalfjarige leeftijd begon Mekić vrijwilligerswerk te doen bij Het Net, een van de eerste en grootste internetproviders in Nederland, en werkte mee aan aan de bouw van Clubs.nl — de vroege voorloper van Facebook met in 2000 maar liefst 1 miljoen gebruikers en in 2002 richtte hij zijn eerste internetbedrijf op en brak in 2004 vroegtijdig zijn middelbare school af. In 2008 volgde hij een opleiding tot (peer-)mediator bij het Centrum voor Conflicthantering in Haarlem.

Studie

Via het colloquium doctum-examen werd Mekić in 2007 toegelaten tot de Universiteit van Amsterdam, waar hij de honoursbachelor Rechtsgeleerdheid startte en extra vakken volgde bij de opleidingen Psychologie en Economie. In 2008 werd hij verkozen tot voorzitter van de Facultaire Studentenraad.

Carrière

In 2010 werd Danny aangesteld in een adviescommissie van de Ministers van Economische Zaken en Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen met als doel ondernemerschap te stimuleren in het onderwijs.

Momenteel richt Danny zich fulltime op het in 2011 opgerichte NewTeam, een internationaal consultancybureau gespecialiseerd in strategische boardroom consultancy bij grote organisaties op het gebied van technologie, media en communicatie, gespecialiseerd in (verstorende) innovaties en nieuwe business modellen. NewTeam werkt voor 40 van de grootste organisaties in Nederland en verschillende overheidsdiensten, maar heeft ook klanten in zeven andere Europese landen, Amerika en Australië.

Danny opende in 2013 het Academische Jaar van de Technische Universiteit van Eindhoven, sprak drie keer op TEDx en doceert aan bijna alle hogescholen en universiteiten als gastdocent bij de economische en juridische faculteiten.

Meer informatie over Danny Mekic op dannymekic.com