efficiënte postkamer

6 tips om een efficiënte postkamer in te richten

04/24/2019

Besteedt jouw bedrijf dagelijks veel tijd aan de postverwerking? Dan is een efficiënt ingerichte postkamer zeker geen overbodige luxe. Wanneer die ruimte goed en handig is ingericht, bespaart dat je werknemers veel tijd en ergonomische problemen. Bovendien houd je makkelijker het overzicht over de inkomende én uitgaande post en raak je nooit meer poststukken kwijt. Daarnaast voelen werknemers zich in een postkamer met een goede indeling meer thuis, wat de werkethiek zeker ten goede zal komen. Deze 6 tips vertellen je hoe je een efficiënte postkamer inricht met de hulp van Neopost.

1.Een efficiënte postkamer met het juiste meubilair

Het meubilair van een postkamer is waar het in de eerste plaats om draait. Omdat elke bedrijf andere behoeftes heeft en te maken heeft met andere hoeveelheden post, kun je bij Neopost terecht voor een ontwerp van je postkamer dat volledig op maat is. We garanderen dat de volledige beschikbare ruimte optimaal wordt benut en dat de machines zo functioneel mogelijk worden geplaatst. We werken alleen met de meest stevige en degelijke materialen, zodat je postkamer ook bij intensief gebruik nog jaren meegaat. Dankzij gedetailleerde 3D-tekeningen weet jij bovendien precies waar je ‘ja’ op zegt voordat we je postkamer opnieuw inrichten.

2.Kies voor een frankeermachine

Als de inrichting is bepaald, is het van groot belang om de juiste machines te kiezen. Zo verhoog je niet alleen de efficiëntie, maar verwerk je alle poststukken voortaan ook goedkoper en in een razendsnel tempo! Kies ten eerste voor een automatische frankeermachine, want dan weet je altijd zeker dat een postpakket correct wordt gefrankeerd volgens het juiste tarief. Bovendien is een frankeermachine tot 30% goedkoper dan postzegels. Je kunt een frankeermachine zowel kopen als huren. Wij helpen je graag de juiste keuze maken!

3.Ga voor een omslagvulmachine

Naast een frankeermachine is ook een couverteermachine onmisbaar in elke professionele postkamer. Dit handige toestel vouwt, plakt en vult enveloppen automatisch. Je medewerkers moeten minder handenarbeid verrichten en jouw enveloppen zijn tot tien keer sneller klaar voor frankering.

4.Maak gebruik van een adresseerprinter

Een adresseerprinter is een snelle en kwalitatieve oplossing waarmee je adreslabels altijd recht plakt in de huisstijl van het bedrijf. Dankzij deze machine verhoog je de professionele uitstraling van al je mailings moeiteloos, met een grotere ROI als resultaat.

5.Geniet van een automatische postkar

De post bezorgen binnen een bedrijf kan veel tijd kosten, omdat er soms grote afstanden moeten worden afgelegd. Met een automatische postkar gaat deze klus voortaan een stuk sneller én efficiënter. Er is minder fysieke inspanning nodig, aangezien de kar volledig automatisch kan worden bestuurd en je er gemakkelijk mee over alle ondergronden kunt rijden zonder trek- of duwwerk.

6.Werk met spraakgestuurde postsortering

Isivoice helpt postsorteerders tot wel 500 brieven per uur sorteren. Deze spraakgestuurde sorteeroplossing is onmisbaar in postkamers waar grote hoeveelheden brieven naar verschillende mensen en diensten worden verzonden. De operator hoeft alleen de naam van de geadresseerde op de bief te herhalen in de headset. Vervolgens zegt Isivoise onmiddellijk in welk vakje de brief thuishoort. Om het nog eenvoudiger te maken, geeft een slim sorteermeubel met led-verlichting aan waar het juiste vakje zich bevindt.

 

Bekijk ook eens de andere mogelijkheden om de postverwerking van jouw bedrijf nóg efficiënter te maken en ontdek alle oplossingen van Neopost. Benieuwd hoe we je postkamer samen efficiënt kunnen inrichten? Neem dan snel contact met ons op!

Add new comment