Ergonomisch werken in een postkamer

Ergonomisch werken op kantoor houdt méér in dan speciale stoelen

03/14/2019

Al je medewerkers verdienen een gezonde werkomgeving die hun lichaam zo weinig mogelijk belast. Maar is het ook ergonomisch werken in je postkamer? Enkele tips.

Dat je als bedrijf tegenwoordig een bepaalde verantwoordelijkheid hebt voor de gezondheid van je medewerkers, vinden we bij Neopost niet meer dan vanzelfsprekend. Aangezien je dit artikel leest, denk jij er vast ook zo over! Jammer genoeg denken de meeste bedrijven dat ze hun medewerkers alleen maar hoeven te trakteren op een goede bureaustoel of gekke zitbal om ergonomisch werken mogelijk te maken. Maar hoe zit het met de medewerkers in de postkamer? Natuurlijk verdienen zij ook een gezonde werkomgeving die hun lichaam zo min mogelijk belast. Weet je niet waar je moet beginnen? Lees dan zeker verder.

Ergonomisch werken in een moderne postkamer

Eerst en vooral: het maakt helemaal niet uit hoe groot of klein je postkamer is om ergonomische verbeteringen door te voeren. Neopost heeft tips voor élke ruimte waarin post wordt verwerkt.

Interieurontwerp van a tot z

Onze ervaren interieurontwerpers werken je postkamer eerst uit in 3D-tekeningen, zodat je precies weet wat je kunt verwachten. Of het nu gaat om een eenvoudig werkblad of een ingewikkelde sorteermodule, alles wordt driedimensionaal – en op schaal – ontworpen en aangepast totdat jij tevreden bent met het resultaat. Is je postkamerruimte aan de kleine kant? Geen probleem, onze ontwerpers benutten elke vierkante meter optimaal en houden daarbij uiteraard rekening met eventuele ramen en deuren.

Efficiënte workflow

Een postkamer ontwerpen is best ingewikkeld, maar bij Neopost ben je aan het juiste adres. Onze ontwerpers weten als geen ander wat de best passende, logische indeling is voor postkamers en welke meubels en apparaten jouw bedrijf specifiek nodig heeft voor een efficiënte postverwerkingsworkflow. Ergonomisch werken en automatisering gaan tenslotte hand in hand! Van archiefkasten en sorteervakken tot ergonomische postkarren en couverteermachines: niets zien we over het hoofd.

Ergonomische postkarren

Heeft je bedrijf elke dag zoveel post te verwerken dat je de interne verdeling aan een medewerker moet overlaten? Gun die medewerker dan een ergonomische postkar van Neopost. Het maakt dan namelijk helemaal niet uit hoe zwaar geladen de kar is of hoeveel afstand je medewerker moet afleggen: dankzij het elektrische besturingssysteem is er amper nog duw- of trekwerk nodig. Zelfs oneffen ondergronden vormen geen enkel probleem meer.

Tip: Neopost maakt ook postkarren op maat. Ergonomischer wordt het niet! Neem gerust contact op voor meer informatie.

Automatische briefopener

Zelfs een kleine, eenvoudige handeling als enveloppen openen kan je spieren belasten als je ze honderden keren achter elkaar moet uitvoeren. Daarom geven onze ontwerpers de meeste postkamers een automatische briefopener. Daarmee open je tot wel 300 brieven per minuut zonder manuele tussenkomst. Sommige van onze briefopeners kunnen brieven zelfs uit hun enveloppen halen.

Couverteermachine 

Ook enveloppen vullen en dichtplakken kan veel makkelijker – en tot tien keer sneller – als je het gewoon aan een machine overlaat. Neopost biedt compacte couverteermachines en machines die tot 40.000 enveloppen per maand kunnen verwerken.

 

Tip: met de juiste outputmanagementsoftware vormen zelfs documenten met verschillende aantallen pagina’s geen enkel probleem voor de couverteermachines van Neopost.   

Adresseerprinter 

Adressen printen op stickervellen en ze dan handmatig op elke envelop plakken is nodeloos arbeidsintensief en niet meer van deze tijd. Steeds meer bedrijven schaffen dan ook een adresseerprinter aan voor hun postkamer. Wist je trouwens dat je met de adresseerprinters van Neopost zelfs je enveloppen kunt personaliseren? Een gouden tip om je direct mailings in deze tijden van information overload toch nog te laten opvallen!

 

Meer weten over onze ergonomische postkamerinrichting? Download de brochure of neem snel contact met ons op!

 

 

 

Add new comment