besparen postverwerking

Hoe minimaliseer je de kosten van je postverwerking?

02/07/2019

Postverwerking kan veel tijd en geld kosten. Met handige tools, zoals een couverteermachine, wordt post verwerken een stuk goedkoper. 

Post verwerken kan een tijdrovende bezigheid zijn voor je werknemers. Als ze alle post handmatig moeten behandelen, ben je daaraan wekelijks kostbare uren kwijt en zijn fouten snel gemaakt. Bedrijven geven vaak bakken geld uit aan postverwerking: geld dat veel beter kan worden besteed. Er bestaan namelijk verschillende handige tools die je helpen besparen op je postverwerking. Ontdek welke oplossingen jou voortaan helpen om geld én tijd te besparen. 

 

Besparen op postverwerking met handige machines 

Als je veel post te verwerken hebt, weet je dat dit een arbeidsintensieve en dus dure aangelegenheid is. Toch zijn er eenvoudige manieren om de kosten van je postverwerking te drukken. Door enkele handige machines aan te schaffen, ga je je uitgaven snel zien dalen. Koop je één machine of automatiseer je je volledige postverwerking? Je bepaalt zelf hoeveel je uiteindelijk automatiseert. Niet alleen grote organisaties zijn overigens gebaat bij de aanschaf van postverwerkingsmachines. Bij Neopost heb je een ruime keuze aan praktische tools, afgestemd op de specifieke behoeftes van je bedrijf.

 

Couverteermachines

Documenten verzamelen, vouwen, in enveloppen steken en dichtplakken: deze handelingen vragen veel tijd van je werknemers. Tijd die ze beter aan iets anders kunnen besteden en vooral tijd die jij betaalt. Met een couverteermachine gaat het proces maar liefst tien keer sneller. Bovendien werken de machines van Neopost uiterst zorgvuldig: ze verwerken alle documenten, ook als het aantal pagina’s varieert. Couverteermachines zijn niet alleen handig voor grote bedrijven met professionele postkamers. Ook voor kleinere bedrijven maken compacte couverteermachines voor kantoortoepassingen een groot verschil.

 

Frankeermachines 

Als je je post automatisch frankeert met een frankeermachine, bespaar je al snel tot wel 12 procent op al je uitgaande post. Dat komt omdat een frankeermachine, in tegenstelling tot de klassieke postzegel, gebruikmaakt van een non-priortarief. Daarnaast weet je altijd zeker dat je de juiste frankering hebt gebruikt. Zo vermijd je over- of onderfrankering en komt je post altijd op tijd aan.

 

Briefopeners 

Ook het openen van post wordt een stuk eenvoudiger en goedkoper met een automatische briefopener. Daarmee open je tot 300 brieven per minuut. Zo voorkom je ook dat je post beschadigd raakt, want een briefopener opent elke brief even voorzichtig. Wist je dat sommige van onze machines zelfs brieven uit de envelop kunnen halen? Je privacy blijft uiteraard gegarandeerd!

 

Adresseerprinter 

Adressen stuk voor stuk printen en op enveloppen plakken, is zeer arbeidsintensief en duur.  Daarnaast komen zulke etiketten niet erg professioneel over. Met een adresseerprinter personaliseer je al je post snel én goedkoop. Je kunt zo’n printer zelfs adressen laten printen in je huisstijl en zo van je uitgaande post een echte communicatietool maken.

 

Nog meer mogelijkheden 

Neopost biedt ontzettend veel tools die je helpen besparen op postverwerking. Bovenstaande machines zorgen ervoor dat veel kosten al flink dalen, maar je kunt nóg een stapje verder gaan. Overweeg bijvoorbeeld een professioneel sorteer- of verzamelsysteem en ga voor een optimale postverwerking! Meer informatie over deze handige systemen? Neem contact met ons op en wij gaan samen met jou op zoek naar een postverwerkingssysteem op maat van jouw bedrijf.

 

 

Add new comment