postpakketten RFID

Kan je postpakkettenbeheer vandaag nog wel zonder RFID?

01/31/2019

Met RFID-technologie track en trace je postpakketten met het grootste gemak. Ontdek waarom dit handige systeem ook voor jouw postpakketenbeheer onmisbaar is.

Met RFID-technologie track en trace je postpakketten met het grootste gemak. Het handige trackingsysteem maakt gebruik van minuscule chips waarop data worden opgeslagen. Er zijn verschillende types RFID waarmee je post kunt lokaliseren, inventariseren en opvolgen tijdens het hele verzendingsproces. Klinkt interessant, toch? Wij vertellen je waarom RFID tegenwoordig onmisbaar is voor het beheer van postpakketten.

 

Postpakketten beheren met minder fouten 

Door de stijgende druk in de distributie-, productie-, maar ook retailsector kunnen bedrijven in die branches zich geen fouten meer veroorloven. Tegelijkertijd moeten organisaties steeds sneller werken en zo maak je steeds sneller een foutje. Postpakketten gaan verloren en het overzicht over alle verzendingen raakt zoek. Een nachtmerrie voor elk bedrijf, maar gelukkig hoeft het tegenwoordig niet meer zo ver te komen. Met RFID zijn onjuistheden bij het beheren van je post verleden tijd. Doordat er bijna geen handmatige werkzaamheden nodig zijn, is de kans op fouten veel kleiner. Postpakketten raken minder snel kwijt, omdat ze altijd traceerbaar zijn. Je post wordt voortaan perfect beheerd en zo heb je een grote stap voor op de concurrentie.

 

Tijd en geld besparen met RFID 

Elk bedrijf is op zoek naar slimme manieren om tijd én geld te besparen. RFID zorgt er niet alleen voor dat je postpakketten keurig worden verwerkt, maar is ook uiterst snel. Je hebt geen streepjescode meer nodig om gegevens te lezen en zelfs fysiek contact is niet langer nodig om post te verwerken. Wanneer je elk pakket een RFID-label geeft, kunnen ze dankzij radiogolven zeer snel en op afstand worden gescand. Dat hoeven je medewerkers dus niet langer handmatig te doen. Alles verloopt automatisch en gaat in één keer, zelfs wanneer de zendingen op hetzelfde pallet staan en door de RFID-gate gaan. Je werkt dus niet alleen sneller, maar bespaart ook op personeelskosten. Klinkt als muziek in de oren, toch?


Schat aan informatie

Met RFID-technologie kun je bovendien meer gegevens over elk pakket opslaan. Een RFID-label mag dan wel minuscuul zijn, toch bevat het een schat aan informatie. Iedere RFID-tag is uniek en bevat gedetailleerde info over het product in kwestie. Het is zelfs mogelijk om die gegevens op elk moment te wijzigen en op te slaan. Zo krijg je een handig overzicht van je post en kun je bijvoorbeeld snel en correct een inventaris opmaken. De RFID-labels zijn niet te vervalsen, dus je kunt altijd vertrouwen op je gegevens. Die worden bovendien in alle omstandigheden goed bewaard, want RFID is niet gevoelig voor vuil, stof of vocht. Als kersje op de slagroom zijn de labels ook nog eens herbruikbaar. Je postpakkettenbeheer is vanaf nu dus ook milieuvriendelijker!

 

RFID is breed toepasbaar

RFID-labels zijn nu al onmisbaar in productie, distributie en retail. Grote ketens als Zara zijn al langer overtuigd van de voordelen van RFID en beheren wereldwijd hun stock met behulp van de handige tags. Toch zijn de mogelijkheden van de RFID-technologie nog lang niet uitgeput. In de toekomst zijn er nog meer toepassingen mogelijk waar zowel bedrijven als klanten de vruchten van gaan plukken. Wist je trouwens dat printbare RFID-tags het op termijn nog goedkoper maken om met RFID te werken?

 

De voordelen op een rij

Werken met RFID loont! Het is dan ook een onmisbare technologie om post automatisch te lokaliseren, te inventariseren en op te volgen in real-time. We zetten de voordelen nog eens kort op een rij:

 

  • Je werkt nauwkeuriger en maakt dus minder fouten 
  • Je verricht minder handmatig werk en werkt dus efficiënter
  • Je krijgt toegang tot meer informatie  
  • Je postbeheer verloopt milieuvriendelijker 

 

Nog meer weten over RFID? Neem contact op voor advies op maat.

Add new comment