elektronische postlockers

Ontdek Packcity: elektronische pakjesautomaten voor bedrijven

06/11/2019

Word je als organisatie of bedrijf soms overspoeld door inkomende privépost van medewerkers? Of ontvangt je onderneming dagelijks talloze pakketten en raak je zo het overzicht al eens kwijt? Kies dan voor Packcity: elektronische pakjesautomaten waarmee je veilig post kunt laten bezorgen. Deze postlockers voor businesstoepassingen maken de postverwerking van je onderneming een stuk eenvoudiger en veel minder tijdrovend.

Elektronische pakjesautomaten

Packcity is de ideale oplossing voor grote en middelgrote ondernemingen. Maar ook hogere onderwijsinstellingen, die wekelijks meer dan vijftig pakjes ontvangen voor hun personeel en studenten, zijn zeker gebaat bij dit slimme systeem. Packcity bestaat uit elektronische lockers die post ontvangen en veilig bewaren tot de eigenaar het pakket ophaalt. Dankzij de robuuste kluisjes komen leveringen nooit meer in de verkeerde handen terecht. 

Een driedelige oplossing

Wanneer je voor Packcity kiest, ontvang je niet alleen de kluisjes, maar ook de bijbehorende software. Daarnaast levert Neopost aanvullende diensten zoals een mini-opleiding voor je medewerkers om het systeem te gebruiken, onderhoud van de pakjesautomaten ter plaatse en de nodige software-ondersteuning. Wil je de parcel lockers aanpassen aan de branding van je bedrijf en voorzien van bestickering? Ook dat is mogelijk. Packcity is dus veel meer dan zomaar een automaat!

Inkomende postpakketten beheren

Packcity werkt uiterst efficiënt en betrouwbaar. De mailroomverantwoordelijke van je bedrijf kan alle inkomende en uitgaande post eenvoudig beheren en bespaart hierdoor flink wat tijd. Koeriers kunnen makkelijk pakjes afgeven op elk tijdstip, maar ook medewerkers kunnen elkaar pakketten bezorgen dankzij de employee-to-employee-functie. Eerst moet de persoon die iets wenst te leveren in de locker zicht identificeren aan de hand van een badgescan of door een code in te geven ingeven van een code. Het scherm bij de lockers vraagt vervolgens de naam van de ontvanger en het formaat van het pakket. Daarna scant de pakjesbezorger het pakket en opent er automatisch een kluisje. Zodra de levering in de locker is geplaatst, sluit het deurtje zich vanzelf af. De ontvanger ontvangt hierop een e-mail of sms met de boodschap dat zijn pakket geleverd is. In dat bericht staat ook de unieke ophaalcode vermeld.

Verminder de kosten voor postverwerking

De pakjesautomaten van Packcity zijn zeven dagen op zeven en 24 uur op 24 toegankelijk, maar dat wil niet zeggen dat er steeds iemand aanwezig moet zijn om ze in de gaten te houden. Het systeem werkt volledig automatisch, dus er is geen personeel nodig om alles in goede banen te leiden. Je bespaart zo niet alleen ruimte in de postkamer, maar bezuinigt ook op personeelskosten.

Behoud het overzicht over de post in je bedrijf

Alle inkomende en uitgaande pakketten kunnen eenvoudig vanop afstand getraceerd worden. Zo heb je ook op elk ogenblik een correct overzicht van de bezettingsgraad van de lockers. Daarnaast ontvang je alle gegevens over de aflever- en ophaalstatus van pakketten. Het zal dus niet meer voorvallen dat een levering zomaar spoorloos verdwijnt. Packcity zorgt altijd voor de volledige end-to-end track-and-trace van alle postpakketen en bespaart je zo heel wat kopzorgen.

Postlockers beveiligen je postverwerking

Het risico op diefstal of verlies wordt nogmaals verkleind door de aanwezigheid van camera’s die de lockers constant observeren. De stalen kluisjes zijn onmogelijk open te krijgen zonder unieke code. Packcity is dus ideaal om waardevolle of gevoelige zendingen tijdelijk te bewaren om ze later veilig in ontvangst te nemen.

Verhoog de tevredenheid van je medewerkers

Ook je medewerkers zullen vast en zeker tevreden zijn met de Packcity-automaten. Zij hoeven niet langer rekening te houden met de openingstijden van het postkantoor en kunnen pakketten ophalen wanneer zij dat willen. Packcity en zijn service zijn vast en zeker een extra selling point voor je medewerkers én voor externe partijen!

Combineer Packcity met interne Track en Trace

Wil je alle interne pakjes op de voet kunnen volgen? Kies dan voor een slimme combinatie van Packcity en Web Tracking System (WTS), het uitgebreide Track en Trace systeem van Neopost . Dit systeem registreert het volledige bezorgtraject van alle pakjes en geeft je een handig overzicht over de pakkettenstroom in je bedrijf. Veiligheid is hierbij gegarandeerd!

Wil je graag meer weten over de Packcity-pakjesautomaten? Vul dan snel ons contactformulier in. Wij bellen je binnen de 48 uur op en beantwoorden vrijblijvend al je vragen.

 

Comments

Rudy - 06/19/2019

Neopost

Goedemiddag, Op dit moment worden alle pakketten binnen ons bedrijf nog handmatig rond gebracht en dit systeem kan misschien uitkomst bieden. Graag hoor ik naar de mogelijkheden en eventueel locatie waar al gewerkt wordt met dit product. Met vriendelijke groet, Rudy Gerris Facilities Coördinator

Add new comment