relatiegeschenken maken

Zelf relatiegeschenken maken? Waarom niet! Ontdek onze tips

03/07/2019

Relatiegeschenken zijn van onschatbare waarde voor klantenbinding. Ontdek snel onze tips om je gepersonaliseerde relatiegeschenken zelf te maken.

Relatiegeschenken zijn dé ideale manier om als bedrijf je klantenbinding te vergroten. Onderzoek heeft uitgewezen dat maar liefst 83 procent van de consumenten het leuk vindt om als klant een cadeautje te krijgen. Relatiegeschenken zijn dan ook bijzonder waardevolle marketingtools. En ze hoeven niet eens veel geld te kosten! Heb je er al eens aan gedacht om dit jaar zelf je relatiegeschenken te maken? Een geweldig idee! Met deze tips verras je je klanten en maak je indruk met zelfgemaakte relatiegeschenken die er toch heel professioneel uitzien.

 

Zelf duurzame relatiegeschenken maken 

Het is je waarschijnlijk al opgevallen: duurzaamheid is helemaal in! Kies daarom voor milieubewuste en zelfgemaakte cadeaus. Let wel op dat je relatiegeschenken niet ‘geknutseld’ overkomen. Werk daarom met professioneel materiaal zoals een hittepers. Daarmee kun je makkelijk textiel en andere leuke gadgets met een eigen ontwerp bedrukken. Zet bijvoorbeeld je eigen logo op hippe en ecologische tote bags. Of wat dacht je van een T-shirt van organisch katoen met een leuke quote erop?

 

Ga voor (meer)waarde 

Je wil het liefst niet te veel geld uitgeven aan relatiegeschenken, maar klanten verwachten tegenwoordig toch een cadeau van enige waarde. Onbruikbare spullen die meteen in de vuilnisbak belanden zijn natuurlijk niet goed voor het imago van je bedrijf. Daarom is het slim om gadgets te kopen en die te personaliseren met behulp van een uv-printer. Zo combineer je het beste van twee werelden: kwaliteit én een persoonlijke ‘touch’!

 

Zorg voor eenheid in je relatiegeschenken 

Denk vooraf goed na over welk geschenk echt past bij de identiteit van je bedrijf. Het komt des te professioneler over als je relatiegeschenken een thema hebben en goed aansluiten bij je huisstijl. Zo kun je bijvoorbeeld resoluut kiezen voor textiel en dat zelf bedrukken met een sublimatieprinter. De ene keer ga je voor een leuke sweater met bedrukking en enkele maanden later bedruk je een bijpassende pet. De kwalitatieve inkt van de sublimatieprinter garandeert diepe kleuren en indrukwekkende details.

 

Zoek het niet te ver 

Je hoeft echt geen grote, dure geschenken aan te bieden. Klanten merken vooral graag dat er speciaal aan hen wordt gedacht. Ook met kleinere attenties kun je een grote indruk achterlaten. Als je meerdere kleine cadeautjes geeft op verschillende momenten, denken klanten ook sneller aan jouw bedrijf wanneer ze iets nieuws willen kopen. Grijp daarom verschillende gelegenheden aan om iets kleins te sturen en vergeet er geen persoonlijke brief bij te doen. Een unieke, persoonlijke boodschap is vaak meer waard dan een duur geschenk.

 
Op zoek naar makkelijke manieren om zelf originele relatiegeschenken te maken? Ontdek snel de grafische tools van Neopost.

 

 

Add new comment