September 27th, 2019

Wordt uw organisatie overstelpt met pakketten?

Wordt uw organisatie overstelpt met pakketten?

Bedrijven verruilen papieren communicatie steeds vaker voor een digitale variant. U zou denken dat de druk op het personeel dan vermindert. Maar niets is minder waar. De kleinere hoeveelheid post wordt meer dan ruimschoots gecompenseerd door de exponentiële toename van het aantal geleverde pakjes. En dat is een uitdaging waar veel organisaties maar moeilijk mee om kunnen. Denk maar aan de vele Coolblue en Zalando pakketten die uw collega’s bij de receptie of postkamer laten bezorgen. Hoe gaat u daar efficiënt en veilig mee om?

De Nederlandse pakjesverzendingssector steeg in 2017 met maar liefst 16% en resulteerde in 420 miljoen bezorgde stuks1. In België groeide deze sector datzelfde jaar met 19,1% en zijn er 205 miljoen pakketten in omloop geweest2. Hoewel de e-commerce en leveringsdiensten volop nieuwe technologieën gebruiken om aan de stijgende vraag te voldoen, vinden bedrijven, hogescholen, universiteiten, en overheidsinstellingen geen gepast antwoord op deze wijzigende omgeving. Gelukkig zijn er andere opties dan een georganiseerde chaos of draconische maatregelen om uw pakketleveringen vlotter te laten verlopen. Er is een derde manier.
Deze gids geeft u aan hoe u de overweldigende toevloed aan leveringen het hoofd kan bieden. De aspecten die de toename van pakketleveringen verklaren, de kosten die organisaties kunnen oplopen als ze deze veranderingen negeren en de oplossingen om veilig, doeltreffend en kosteneffectief met deze stijgende vraag om te gaan, worden er gevat in toegelicht.